22 Haz 2011

Çatı Onarımı Nasıl Yapılır?

Mevcut kiremitlerin kal-dırılması, tırnakların temizlenmesi, kırık çürük kiremitlerin atılması ile bunların yerine aynı ebatta yenilerinin yerleştirilmesi, yerine yeni kiremitlerin ve mahya takviye edilmesi, var olan ahşabın kontrol edilmesi, Kiremitlerin altına birbiri üzerine binili olarak su yalıtım örtüsü döşenmesi. Çatı asma oluksa kelepçeleriyle birlikte değiştirilmesi, ek yerleri ve dönüş ile montajları tangit veya silikon ile yapıştırılması.
Çatı gizli dereyse, gizli derelerin ve baca kenarlarının polyester keçeli folyolu membran ile izole edilmesi. Tüm kiremitlerin alt sırası galvaniz telle bağlanarak düz bir şekilde döşenmesi, mahyaların kireçsiz harç ile doldurulması ve sulanmasıdır. Binayı görüntü ve izolasyon yönünden tamamlayan öge çatıdır. 
Bundan dolayı biz çatıya çok önem veriyoruz. Binanızın görüntüsüne ve izolasyona göre bir çatı kaplama materyalini sizinle beraber belirliyoruz. En ucuzundan en görkemlisine kadar tüm çatı kaplama çeşitleri bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde. Beraber malzemeyi seçelim ve hemen işe başlayalım.

Onduline: En ucuz ve hızlı çatı kaplama materyalidir.

Kiremit: Ekonomik, orta sınıf bir çatı kaplama malzemesidir. Klasik olması onu vazgeçilmez kılar. Eğer binanızın klasik bir yapıda görünmesini istiyorsanız, tercihiniz kiremitten yana olmalı

Shingle: Hafif; modern, Uzun ömürlü, en son teknoloji ürünü çatı kaplama elemanıdır. Çatı kaplamada shingle malzeme artık bir çok modern yapıda kullanılmaktadır. Tamir gerektirmemesi, uzun ömürlü olması, başlangıç maliyetinin biraz yüksek olmasına ragmen onu tercih edilir kılmaktadır

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Mantolama - İzolasyon
Review catikaplama.blogspot.com on alexa.com